Projekti Prva prestonica kulture - baštinik novih vrednosti

РЕАЛИЗАЦИЈА ИНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЈЕКАТА “ЧАЧАК, ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ СРБИЈЕ” (3)

РЕАЛИЗАЦИЈА ИНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЈЕКАТА “ЧАЧАК , ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ СРБИЈЕ”

Као члан Радног тима за реализацију пројекта “Чачак – престоница културе Србије 2023” и руководилац инфраструктурних пројеката, Милан Бјовић, директор ЈП „Градац“ истиче да је поносан на своје сараднике из тима и изузетно задовољан сарадњом са менаџером пројекта и помоћником градоначелника Мирославом Петковићем и директором Уметничке галерије “Надежда Петровић” Бранком Ћаловићем, као руководиоцем Радног тима.

-У релативно кратком временском периоду започели смо реализацију неколико пројеката и створили све предуслове за интензивне радове на инфраструктурним пројектима почетком 2023. године. У току је реконструкција Хаџића куће, у Господар Јовановој улици, као и радови на партерном уређењу простора између Уметничке галерије “Надежда Петровић” и Соколане. Завршена је израда пројектно техничке документације за реконструкцију Улице жупана Страцимира и њеног претварања у пешачку зону, као и документације за реконструкцију Улице цара Душана. Такође, завршена је и израда пројектне документације за реконструкцију Соколане, будућег Музеја кошарке и у току је усвајање Урбанистичког пројекта, као предуслова за издавање грађевинске дозволе до краја ове године. Почетак радова на овом објекту очекује нас у првом кварталу 2023. године. За све ове пројекте су обезбеђена финансијска средства буџетом Града Чачка, уз огромну подршку Министарства културе – подсетио је Милан Бојовић.

Према речима директора, предузеће успешно завршава ову годину, спремно за све изазове у наредној, с обзиром на реализацију бројних пројеката у центру града.

– То ће свакако имати велики утицај на регулацију саобраћаја у ужој градској зони, тако да је Град ребалансом буџета, крајем ове године, определио 4,5 милиона динара за израду целовитог Програма техничке регулације саобраћаја у Чачку, што ће значајно допринети смањењу гужви и бољој организацији саобраћаја – рекао је Бојовић, пожелевши грађанима срећне предстојеће божићне и новогодишње празнике.

Н. Р.

Фото: ЈП “Градац”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.