Sport

RIBOLOVNI KUTAK ZAPADNE SRBIJE, STAJAĆE VODE VEĆINOM SU ZALEĐENE

Iako je za ovo doba godine temperatura neuobičajeno visoka, večeri su ipak hladne, tako da su jezera uglavnom zaleđena. Zbog leda kod Kokinog Broda nije bilo ribolova ni prethodne nedelje, dok su na Vrutcima i Gružanskom jezeru naše kolege mogle da pecaju samo duž ribarskih staza. Slična situacija je bila i u Ovčar Banji.

Na Limu, kod Prijepolja, uhvaćeni su poneka plotica i skobalj, a najviše je lovljen sitan klen. Bilo je i par mladica ispod mere, tako da one i dalje plivaju. Na Drini su varaličari najzad uspeli da ulove tri mladice, od kojih su dve bile ispod, a jedna preko mere. Pošto na ovoj reci, kada je u pitawu mladica, važi režim “uhvati i pusti” sve su vraćene u vodu. Inače, osim mladica, ostvareni su lepi ulovi plotice i skobalja. Na Đetiwi su hvatni klen, krkuša i poneka potočna mrena, dok su na Vrutcima pecani sitan klen, bodorka i keder, a bilo je i babuške. U zabarcima i rukavcima duž Zapadne Morave hvatane su babuška, bodorka i nosara, a uhvaćena je i poneka štuka. Deverika, babuška i keder pecani su na Gružanskom jezeru.

Uz podsećawe da štuka ulazi u zabranu 1. februara svim našim kolegama želimo mnogo sreće prilikom izlaska na vodu tokom naredne nedelje. BISTRO!!! 

Pripremili: Šnel i Duba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.