Kultura

„Сликарски разговори“/Завичајни уметници

Део пројекта „Сликарски разговори“ Уметничка галерија „Надежда Петровић“ посвећује чачанским завичајним уметницима. Од 27. јула до 13. августа у Спомен-соби Надежде Петровић биће изложена дела Оскара Бербеље, Боривоја Којића, Грујице Лазаревића и Живорада Максимовића.


-Подсећамо наше суграђане на богате биографије ових уметника, високе уметничке домете које су достигли и успехе остварене широм некадашње Југославије, али и ван ње. Посебно истичемо чињеницу да су ови уметници стекли признања и уважавање у вајарству (Бербеља, Којић и Максимовић) и акварелу (Лазаревић) и тиме и сам Чачак представљали као град који негује ове врсте уметничког изражавања.
Такође, да напоменемо да је само један од ова четири уметника, којима се Чачани поносе као значајним завичајцима, рођен у Чачку (Б. Којић је рођен у Кулиновцима). Стога, можемо рећи да завичај није само место у коме је неко рођен, већ место коме подарите свој рад и својом креативношћу обележите његову културу – истичу у Уметничкој галерији „Надежда Петровић“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.