Društvo Sport

ТРКА ЗА ЛУКУ

ХУМАНИТАРНА ЛИГА „ЗА НЕКЕ НОВЕ ЉУДЕˮ ‒ ТРКА ЗА ЛУКУ

У суботу, 28. јануара, са почетком у 10.00 часова одржаће се трка у оквиру хуманитарне лиге „За неке нове људеˮ, која има за циљ повезивање хуманости, спорта и здравља. Лигу је покренула Академија спорта „Касперˮ Чачак, а у организацији трке и у самој трци учествоваће сви који се буду прикључили. 

Фотографијa: Академија спорта „Каспер“

Заинтересовани суграђани окупиће се на стази између тениских терена и градске плаже и преузеће стартне бројеве у периоду од 9.20 часова до 9.50 часова, да би започели трку тачно у 10.00 часова од старт позиције код „Манчулеˮ. У питању су две засебне трке – прва на 5 км за индивидуалце, а друга, породична за родитеље и децу, на 2,5 км. Стаза започиње од „Манчулеˮ до Скејт парка, затим следи пењање на бедем степеницама уз пешачки мост, даље бедемом до ресторана „Ловацˮ и од „Ловцаˮ поново до „Манчулеˮ (два круга за породичну трку, а четири круга за индивидуалну трку). Дуж стазе налазиће се и окрепне станице са водом.

Оно што је карактеристично за ову трку јесте да нема временског лимита нити проглашења победника, јер су сви који учествују победници. Првих троје најбржих тркача биће похваљени, а медаље за учеснике су у изради и у питању је ручни рад полазника школице спорта „Касперˮ и деце из вртића. 

С обзиром на то да је трка хуманитарног карактера, за учешће је потребно показати две послате смс поруке садржаја 1427 на 3030 или приложити котизацију у износу од 400 динара, а сва прикупљена средства и смс поруке намењени су за помоћ малом Луки Стајковићу.

Ово није први пут да се организује овакав вид хуманитарне лиге – током 2019. године одржане су чак три трке – у априлу „Победимо дијабетесˮ, у јуну „Остани без даха за плућну хипертензијуˮ и у октобру исте године „Чачак трчи за Милицуˮ. Ове активности биле су веома успешне захваљујући великом одзиву грађана, тако да је сада време да се становници Чачка поново уједине и дођу до циља, а то је, пре свега, пружање помоћи петогодишњем дечаку Луки.

                                    Приредила: Марија Миљуш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.