Grad

УЧЕСНИЦИ „ЕТНОФЕСТА“ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСТАВНИКА ГРАДА

Пред вечерашње свечано отварањем учеснике „Етнофеста“ из Бугарске, Црне Горе, Македоније, Русије и Србије угостили су данас заменик градоначелника Владан Милић, помоћник градоначелника Мирослав Петковић и директор ТОЧ-а Војин Јаковљевић.

– Добродошли у град Чачак, град културе, спорта, предузетништва, а пре свега,  добрих људи. Фестивал „Етнофест“ се у претходном периоду показао као веома посећен и занимљив за многобројну публику. Наша Туристичка организација га годинама успешно реализује. Трудићемо се да будемо добри домаћини, надам се да ће нас време послужити и молио бих све госте да се придржавају прописаних епидемиолошких мера, како бисмо сви били сигурни и здрави након Фестивала – рекао је заменик градоначелника Владан Милић.

Испред Града, представницима ансамбала се обратио и помоћник градоначелника за друштвене делатности Мирослав Петковић.

– Волимо да кажемо и иза тога стојимо, да је наш град најлепши на свету, желим вам да се осећате пријатно у њему. Наша географија много је мања од наше историје и надам се да ћете током вашег боравка имати времена да упознате наше дивне људе и нашу традицију. Ово је први фестивал који се вечерас отвара, због ограничења која смо имали због вируса Ковид 19,  а након њега следи низ догађаја у нашем граду. Ви сте први од којих почињу овако лепе манифестације за све нас, на отвореном простору – рекао је Петковић.

Испред организатора Туристичке организације Чачак и КУД „Дуле Милосављевић – Желе“, госте је поздравио Војин Јаковљевић, директор ТОЧ-а, подсетивши да ЕТНОФЕСТ вечерас прославља и свој јубилеј, пет година постојања.

Свечано отварање заказано је за вечерас у 20 часова, а трајаће до 24. јула.

Ча Глас

Фото: Кабинет градоначелника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.