Grad

UREDNO VODOSNABDEVANJE I POVEĆAN OBIM POSLA

Bez obzira na izuzetno niske temperature i ekstremne uslove rada, uz maksimalno angažovanje zaposlenih u JKP “Vodovod”, grad Čačak je i u ledenim danima imao uredno vodosnabdevanje. Direktor Zoran Pantović, ističe da je grad imao uredno vodosnabdevanje uz ogromne napore radnika koji su već iscrpljeni, i ne krije zadovoljstvo da ih raduje najava meteorologa da slede topliji dani.

– Kolege iz preduzeća “Rzav” uspeli su da održe sva postrojenja, sve pumpe funkcionišu, tako da se isporučuje dovoljna količina vode, ne samo Čačku, već i ostalim gradovima priključenim na ovaj sistem. Gotovo svi građani su i u ledenim danima imali uredno vodosnabdevanje, ali uz povećan obim posla radnika “Vodovoda” zbog raznih problema, kao što su: pucanje vodovodnih cevi i vodomera, zaleđene pumpe u Jezdini, Prijevoru, Beljini, kao i zaleđene unutrašnje instalacije za koje mi nismo odgovorni, na primer u zgradi u Ulici Bate Jankovića. Ali, svi ovi problem nisu karakteristični samo za Čačak, već za celu Srbiju kada su izrazito niske temperature – kaže direktor Pantović i apeluje na građane da imaju više razumevanja, i da se angažuju u zaštiti šahti, vodomera i unutrašnjih instalacija, odnosno da ih prekriju i “ušuškaju”.

unnamed (4)

Vladimir Đinić, šef Službe za održavanje i izgradnju, naglašava da se svi prijavljeni kvarovi saniraju najkasnije u roku od 24 sata.

– Imali smo više od 140 prijava pucanja vodomernih stakala, a najviše u ponedeljak i utorak, kada su dnevne temperature dostizale i minus 15 stepeni. Molimo građane za strpljenje i razumevanje. Kada je reč o zaleđenim unutrašnjim instalacijama, moraju znati da ih nikakve nasilne metode ne mogu odlediti. Jedini savet je da se instalacije odlede prirodnim putem, odnosno ako građani znaju gde cev ulazi u zgradu ili u podrume, te prostorije mogu grejati kvarcnim pećima, kaloriferima i drugim grejnim telima – podseća Vladimir Đinić.

U izjavi za naš list on je napomenuo da je i pored smanjenog broja ljudi, jer je više od 50 odsto vodoinstalatera “Vodovoda” bilo “van pogona” zbog gripa koji vlada, preduzeće uspelo da održi vodosistem:

– Sva tehnika je ispravna i u raspoloživom je stanju. Iako je i nafta u vozilima ledila, nismo imali većih problema tokom sanacije kvarova, zahvaljujući i kolegama iz “Komunalca” i ostalih nadležnih službi za zimsko održavanje puteva.

N.R.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.