Obrazovanje

Ускоро и лабораторија за вештачку интелигенцију

– Набавили смо нову опрему за оснивање лабораторије за вештачку интелигенцију, коју производи компанија „HUAWEI“ – најавила је професор др Данијела Милошевић, декан Факултета техничких наука у Чачку.

Био је и то један од разлога због кога су на свечану академију, поводом Дана Факултета техничких наука, позвани и гости из Кинеске амбасаде у Београду. Осим тога, у току је реализација једног истраживачко-развојног пројекта који финансирају министарства науке Кине и Србије, актуелни су и пројекти из области вештачке интелигенције.

На свечаној академији гост је био и амбасадор Израела у Београду Јахел Вилан, који је данас посетио и Научно-технолошки парк у Чачку.

– И израелска компанија „Vtool“ нам је пружила подршку у оснивању лабораторија и има у Чачку представништво у коме раде искључиво дипломци нашег факултета – подсетила је професорка Милошевић.

Факултет техничких наука данас слави 47 година постојања. Дугу традицију има и високо образовање у Чачку. Већ 62 године. Осим представника кинеских и израелских амбасада, Дан факултета је прослављен са пензионисаним и садашњим професорима, студентима, сарадницима из привреде и других научних институција. Уручене су и награде најбољим дипломцима на свим смеровима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.