Društvo

VASILJEVIĆ: STRUKA REKLA DA SE SAČEKA SA ZATVARANJEM GRADOVA KOJA SU ŽARIŠTA

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je da će „sutra, ako ne danas“ biti objavljene nove mere Vlade protiv širenja zaraze korona virusom.

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević


Vasiljević je za televiziju Prva kazala da je juče, na sastanku Kriznog štaba predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitao struku da li je neophodno zatvoriti „tri grada koja su žarišta“ Beograd, Valjevo i Niš, na šta je, kako je navela, struka rekla da to za sada nije neophodno.


Ona je navela da je struka ocenila da treba sačekati 24 sata da se prati stanje u tim gradovima, da bi se donela odluka o zatvaranju gradova.

Prema njenim rečima, zatvaranje gradova podrazumeva da nije moguć ulazak niti izlazak iz tih gradova, ali da će verovatno biti izdate dozvole za pojedine potrebe, kao što je uvoz prehrambenih proizvoda.


Komentarišući izveštavanje medija, Vasiljević je ocenila da je stanje bolje nego tokom poplava 2014. godine i dodala da većina novinara proverava informacije pre objave.


Ona je ocenila da novinarima nije lako u vreme društvenih mreža i da oni nalaze načine za najbrži dolazak do informacija, ali da je za sada većina medija „na visini zadatka“.
Vasiljević je kazala da državni organi pre iznošenja u javnost „proveravaju informacije nekoliko puta“.

Izvor: Beta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.