Dragačevo Region

У КАОНИ ОРГАНИЗОВАНА „ХАЈКА НА ЛИСИЦУ – ПЕТИ МЕМОРИЈАЛ МИЛИЈЕ РАДОВИЋА“

У КАОНИ  ОРГАНИЗОВАНА „ХАЈКА НА ЛИСИЦУ – ПЕТИ МЕМОРИЈАЛ МИЛИЈЕ РАДОВИЋА“

ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ НА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ТРАГИЧНО СТРАДАЛОМ СТУДЕНТУ У ЛОВУ

У организацији Ловачког удружења „Драгачево“ из Гуче, у драгачевском селу Каона је 15. фебруара, на Сретење, одржана је пета по реду хајка на лисицу и шакала, у којој је учествовало око 200 ловаца. Ова ловачка манифестација постала је традиционална и ушла је у званичан календар Ловачког удружења „Драгачево“ Гуча под називом „Хајка на лисицу – Меморијал Милије Радовића“, студента права који је пре пет година трагично изгубио живот у лову као члан подружнице у Каони.

Гости из Чајетине, Ужица, Пожеге, Ариља, Ивањице, Чачка, Краљева и ловци из читавог Драгачева – Лучана, Пухова, Лиса, Дљина, Лисица, Дучаловића, Гуче, Ртију, Велеса, Драгачице, Горачића, Губереваца, Расовца, Живице, Виче, Милатовића, Доњег и Горњег Дубца, Глога, Котраже, Луковића и Каоне, окупили су се у овогодишњој хајци на лисицу, у којој је био дозвољен одстрел шакала и других предатора и дивљих свиња.

У оквиру програма „Хајке на лисицу“, представници свих ловачких подружница са територије ловачких удружења „Драгачево“ и „Лучани“ посетили су Спомен-обележје посвећено Милији Радовићу, студенту права који је у својој 21 години трагично изгубио живот у лову као члан подружнице у Каони, где су положили венце и запалили свеће.

И ове године част да одстреле лисице припала је најмлађим ловцима Марку Страњанцу из Живице, Милану Главоњићу из Гуче и Ацу Филиповићу из Котртаже, а јазавца Владимиру Милићу из Доњег Дубца.

Учеснике хајке је и овога пута поздравио Радослав Ружић, председник Ловачког удружења „Драгачево“ Гуча. Он је захвалио свим присутним ловцима што су се и овога пута одазвали позиву да учествују у хајци, а Драшку Пајовићу, председнику Ловачке подружнице у Каони, на техничкој организацији, стављајући посебан акценат на поштовање имена и лика страдалог младог ловца Милије Радовића, уз обећање да ће житељи Каоне поштовати ову традицију и увек бити гостопримљиви и добри домаћини.

У хајци су учествовали и Слободан Јоловић, председник Скупштине Ловачког удружења „Драгачево“ Гуча и делегат Ловачког савеза Србије, Урош Ђоковић, члан Управног одбора Ловачког савеза Србије, председник Скупштине Ловачког савеза Централне Србије и председник Ловачког удружења у Краљеву и Бане Иванежа, председник Ловачког удружења Јежевица.

Традиционално, хајка на лисицу и и шакала је завршена дружењем до касних вечерњих сати уз ловачки гулаш, печење и хладно пиће.Том приликом, присутнима се обратио и Бранимир Радовић, отац трагично страдалог младог ловца Милије, који је захвалио за организовање меморијала, приметивши да сваке године у хајци учествује све више ловаца са подручја Драгачева и суседних ловачких удружења.

Ловачко удружење „Драгачево“ Гуча основано је 18. септембра 1902. године као Савезно ловачко удружење за Срез Драгачевски. Тада је бројало 34, а данас са Ловачким удружењем „Лучани“ око 600 ловаца.

Приредила: В. Степановић

Фото: Ловачко удружење „Драгачево“ Гуча

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.